vrijdag 8 december 2017

Phoebes Garden

Sinterklaas is weer vertrokken, wij genieten in het atelier nog even na van de cadeautjes die we kregen. Het is soms onvoorstelbaar wat mensen voor je maken, en dit tafereeltje is ook zeker niet alleen voor de Sinterklaastijd bedoeld.

Ik ben bang, nee ik weet zeker, dat dat niet voor de lekkere plak chocolade geldt. Eerlijk gezegd heb ik hiervan alleen nog de foto gezien, haha.

Afgelopen  hadden wij weer de bee voor Phoebes Garden. Ook hier is het leuk om te zien hoe iedereen zijn eigen draai geeft aan deze quilt. De dames hebben genoten van de dag, die afgesloten werd met een heerlijke zuurkoolschotel. Voor de liefhebbers geef ik meteen maar het recept. Wel met een waarschuwing erbij: hij is verschrikkelijk lekker :-)
 Wat gaat erin:

zuurkool
aardappels
verse worst
rookworst
spekjes
creme fraiche
walnoten
stukjes ananas

Je maakt gewoon de zuurkoolstampot zoals je gewend bent, en op het laatst doe je het gebraden/gebakken/gekookte vlees in kleine stukjes erdoor, evenals de creme fraiche, de walnoten en de stukjes ananas.  Ik verzeker je, dat wordt smullen!

En natuurlijk komen er steeds klanten binnen die "iets" uit hun tas toveren, zoals deze prachtig geborduurde Dear-Jane-variant.

En kijk eens, het begin van een schattig gehaakt kerststalletje:
Wij hopen dat iedereen kan genieten van deze gezellige dagen voor Kerstmis,
en voor nu


Fijn weekend,
Team Iriscreatief

A quilt will warm your body and comfort your soul


vrijdag 1 december 2017

From the Heart

We kregen de patronen binnen van de quilt "From the Heart". Tja, die zijn natuurlijk te leuk om zo maar in de kast te leggen. Dus....... stofjes erbij gezocht, snijmat, schaar, naaimachine in de aanslag en aangezien wij een hele snelle collega hebben, was de klus in no time geklaard. Althans, de blokken zijn af, nu nog in elkaar zetten, dubbelen en quilten. Maar dat komt allemaal goed. De patronen staan binnenkort op de website.
Nog iets leuks om te laten zien, zeker in deze tijd van het jaar: kransen. We hebben er één van kerststofjes gemaakt en één van gewone stofjes. Onze "snelle" collega heeft ook nog kans gezien een kerstquiltje te maken naar een patroon van Lindsey Weight (via de site van het duitse quiltersgilde) vrij te downloaden. De stofjes vind je uiteraard bij ons in de winkel.Vanmiddag zit er een gezellig klein groepje in het atelier te werken aan Le 
Grand Quilt van Marie Suarez. Hieronder zie je weer een andere variant, ook erg mooi van batikstofjes in blauw. Het is mooi om te zien hoe iedereen zijn eigen draai weet te geven aan één en dezelfde quilt.


Voor iedereen weer een fijn weekend,
Team Iriscreatief

A quilt will warm your body and comfort your soul

vrijdag 17 november 2017

It's beginning to look a lot like Christmas

En ondertussen wordt er gewerkt en gewerkt in het atelier............


Gea is druk bezig met een patroon van Lisa Cox  (aspoonfulofsugardesigns.com) Onderzetter, mug rug, hoe je het ook noemt, het ziet er erg leuk uit. Ik hoop dat ze de smaak goed te pakken heeft en er een héle stapel van gaat maken :-)

Dit alles gebeurt onder het toeziend oog van deze twee engelen die ter verhoging van de kerststemming in het atelier hangen: En niet te vergeten deze twee leukerds


 Onze kerstquilt is ook af en warempel, daar vonden wij ook nog een plekje voor.
Weet je wat, kom gewoon een keer kijken in de winkel, het is supergezellig!


 De meesten van jullie zullen het boek Quiltdroedels van Nel Vos al voorbij hebben zien komen. Wij hebben ook een exemplaar ontvangen, het ziet er erg leuk en verzorgd uit. Complimenten voor Nel! Het boek is te bestellen bij Nel Vos (via de FB-pagina van Nel Vos met de twee vosjes).


En last but not least: er zijn verschillende mensen bezig met de quilt "Le grand Quilt" van Marie Suarez. De één maakt hem in rood, de ander in blauw maar nu hebben we iemand op bezoek die hem met batikstoffen maakt, ook heel verrassend!Tot slot wil ik nog even melden dat de nieuwe Quiltmania binnen is. En hebben jullie ons stukje gelezen op de site van het Quiltersgilde https://www.quiltersgilde.nl/iriscreatief-in-borne/

Voor iedereen een fijn weekend,
Team Iriscreatief

A quilt will warm your body and comfort your soul

vrijdag 10 november 2017

Mooi initiatief uit Tubbergen

Vorige week kregen we bezoek uit Tubbergen. Daar is een actieve groep bezig met het maken van troostdekens. Een prachtig initiatief zoals je kunt lezen uit onderstaand krantenartikel. Natuurlijk hebben wij wat stofjes gedoneerd en we hopen dat de dames daar weer een paar mooie troostdekentjes van kunnen maken.

 Maar natuurlijk kwamen er ook dames in het atelier die prachtige werkjes meenamen. Zoals Grietje bijv., die de quilt van Marie Suarez aan het maken is. Meestal komt deze quilt in het rood voorbij, maar Grietje koos voor mooie blauwe tinten. Het wordt echt een hele leuke quilt en: het is ook een heel leuke quilt om te maken, het zijn kleine blokjes en je kunt afwisselend stitchen of patchen. Kortom, je begrijpt nu wel dat er inmiddels meerdere dames aan deze quilt begonnen zijn!

En binnenkort staat Sinterklaas op de stoep. Zoek je nog een leuk cadeautje? Kijk eens op de website, we hebben bijv. nog die fijne Quiltmania-agenda's. Fijn formaat ((12 x 14 cm.), zodat ze in praktisch iedere handtas passen. En voor een leuk prijsje.

De buitenkant is leuk en binnenin vind je heel veel inspiratie, mocht je twijfelen of je volgend jaar nog wel iets te doen weet :-)

Nu ga ik gauw weer het atelier in, want er ís me toch een mooi patroon binnengekomen. Daar moeten stofjes bij gezocht worden en daar wil ik best graag bij helpen!

Als afsluiter nog een foto van een kersthoekje in de winkel:Voor iedereen een fijn weekend,
Team Iriscreatief

A quilt will warm your body and comfort your soul

vrijdag 3 november 2017

Kerst in aantocht

We kunnen het niet afwachten, zó'n zin hebben we in Kerst. En we zijn niet de enige, er staat - op z'n twents gezegd - ook al volk veur de deure:


Rudolf wil naar binnen. En dat mag.
En wie komt daar aangefietst? Nog iemand die de komende weken Kerst bij ons wil komen vieren. Kom maar binnen allemaal, iedereen is welkom.
Volgende week gaan we het hele atelier in kerstsfeer brengen, wat zal het gezellig worden.
De voorbereidingen zijn in volle gang.Wil je nog een gezellige middag/avond bij ons doorbrengen? Houdt de website en onze Facebookpagina in de gaten, er zijn nog een paar plekjes vrij.

En wie zin heeft om kerstmannetjes te maken, daar kunnen we altijd nog een tijdstip voor inplannen!


Iedereen een fijn weekend!
Team Iriscreatief

A quilt will warm your body and comfort your soul.


vrijdag 20 oktober 2017

De week van Evi

Zo heerlijk warm als het vorige week nog was, zo waaien ons nu de herfststormen om de oren en hebben we zeker onze regenjassen nodig. En wat gaan we dan doen, als het buiten zo herfstachtig is?
Juist, dan kruipen we gezellig bij elkaar en we kletsen wat en we zetten wat steekjes. En we bedenken nieuwe plannetjes........... maar daarover binnenkort meer.Maar vandaag hebben we niet alleen aandacht voor onze lapjes, er loopt hier sinds afgelopen maandag een nieuw viervoetertje rond, genaamd Evi. Evi is maandag per vliegtuig gearriveerd vanuit Curacao en gelukkig was het toen nog lekker warm zodat ze geleidelijk aan kon wennen aan de hollandse temperaturen. Ze "doet" het heel erg goed en we hopen dat ze zich gauw helemaal thuis zal voelen in Borne.Goed weekend allemaal,
Team Iriscreatief

A quilt will warm your body and comfort your soul.

vrijdag 13 oktober 2017

De zon tegemoet

Wat gaan we een heerlijk weekend tegemoet, de weergoden zijn ons gunstig gezind! En dat levert mooie foto's op.
Desirée is heel ijverig bezig geweest met mooie nieuwe stoffen die de laatste weken zijn binnengekomen in de winkel. En zo ontstaat er een prachtige pompoenenquilt.Onze collectie reproduktiestoffen is ook flink uitgebreid de laatste tijd. De webshop wordt continue bijgewerkt met nieuwe stoffen, dus houd 'm in de gaten.

En we hebben natuurlijk ook nog onze Herfstkrans, de eerste workshops zijn achter de rug. Op donderdag 19 oktober van 19.00 - 21.30 uur zijn er nog een paar plaatsen vrij. Je kunt je aanmelden via de website. En mocht je op een andere datum willen, neem dan even contact met ons op.


We hadden de afgelopen week weer onze maandelijkse bee. Anne-Margreth showt hier een prachtige quilt-in-wording  en daarnaast zie je Klaske met een waar kunstwerkje!
Ook onze Gea is druk geweest (dat is ze trouwens achter de schermen altijd hoor). Het is tenslotte oktober, borstkankermaand. Geen leuk onderwerp maar helaas wel iets waar velen van ons op de één of andere manier mee te maken hebben. Gea heeft er een mooie hartenquilt voor gemaakt die nu bij ons aan de deur hangt te pronken. 


Nu even iets heel anders. We kregen bericht van de Stichting Dog/Curacao. Maandelijks doneren wij de opbrengsten van onze bee's aan deze Stichting en zoals je kunt zien zijn ze daar erg blij mee! Er genieten zelfs een paar honden van de gedoneerde quilt. Heel fijn dat we dit dankzij al onze klanten en bee-gangers kunnen doen. En nu op naar het weekend. Geniet er allemaal van!

Team Iriscreatief

A quilt will warm your body and comfort your soul.


Phoebes Garden

Sinterklaas is weer vertrokken, wij genieten in het atelier nog even na van de cadeautjes die we kregen. Het is soms onvoorstelbaar wat men...